úterý 31. srpna 2010

Report: Víkend v Pasohlávkách č.2



Poslední srpnový víkend proběhl již dlouho avizovaný prázdninový sraz sdružení v Pasohlávkách.
V pátek odpoledne jsme se sešli (sjeli) v Brně ve složení já, Srandista, Rin a Molík a vyrazili jsme společně v deštivém počasí směr autokemp Merkur. Jelikož byl pátek, využili jsme linky, která zastavuje přímo u kempu a tak jsme ani moc nezmokli.
Zrovna jsme platili na bráně, když ke kempu autem dorazil ulo, Ninka a Shivo z Bratislavy. Na recepci nás mírně řečeno zaskočili cenou ubytovnání s níž nikdo z nás nepočítal (vyšší cena, než nám bylo řečeno předem), ovšem nechtěli jsme si tím kazit náladu. Měli jsme pronajatý pohodlný šestilůžkový bungalov, kde nás spalo nejprve pět, poté šest. Počasí v pátek odpoledne vypadalo všelijak. Chvílemi to vypadalo, že si snad půjdeme koupit plavky, ale nakonec jsme zůstali zabalení v mikinách.
Páteční odpoledne a večer jsme tak strávili hraním na arkádě a povídáním. Kolem deváté však v baru začal být poměrně nesnesitelný hluk - jednak zde probíhala narozeninová oslava a dále někdo neustále zesiloval jukebox. Pan vedoucí se nám sice snažil vyhovět, ale nám bylo jasné, že noční hraní si už stejně moc neužijeme. Ve fázi, kdy jsme opravdu neslyšeli ani vlastního slova, jsme se raději odebrali na chatku a až do půlnoci hráli Dominion, který se stal srazovým fenoménem (za celý sraz jsme stihli tak asi 10 her).

V sobotu jsme vstali do krásného slunečného, ale větrného rána a začali jsme vymýšlet program na celý den. Pořád jsme se nemohli shodnout na disciplínách pro triatlon a nakonec jsme ho zavrhli. Kolem jedenácté jsme přišli na arkádu a hned za námi došel pán z vedlejšího baru s žádostí, jestli si nechceme trochu odpočinout od hraní, že nás tu nechce pořád přeřvávat s jukeboxem. Tak jsme mu slušně odpověděli, že to je jediný důvod naší přítomnosti, takže s tím u nás nepochodí.
Dopoledne jsme si zahráli celkem dobře, ale byli jsme nuceni asi tak 8x vyslechnout jeden skvělý letní hit z jukeboxu (Láska v housce), který nás pak doprovázel ještě zbytek soboty a neděle. Rin k nám byla tak dobrá, že nám ho broukala ještě před spaním.
Na oběd akorát dorazil NX v dobré náladě a v tričku a šortkách. Bylo mu sděleno, že v kempu zůstane přes noc a že mu večer asi bude trochu zima. NX o přespávání nejprve nechtěl slyšet, ale po obědě jsme ho přivedli do chatky, kde se nakonec nechal ukecat. Při obědě jsme probrali několik organizačních věcí a pak jsme přemýšleli nad odpoledním a večerním programem, protože se nám nechtělo jenom sedět v chatě nebo být na arkádě.
Nakonec jsem se s Rin, Molíkem a NXem vydala na šlapadlo. Nebylo zrovna moc vedro, foukal vítr a celkem poprchalo, ale nakonec to byla asi nejlepší zábava z celého víkendu. Podařilo se nám vyděsit několik surfařů tak, že spadli. Ani jsme do nich nemuseli najíždět, stačilo když jsme zmateně kličkovali a hádali se, jestli jedeme doprava, doleva, dopředu nebo dozadu. Srandista a ulo mezitím hráli něco v chatce a Shivo s Ninkou byli v Brně.
Po šlapadlech jsme se tak trochu vyměnili. Rin, NX, Molík a Srandista šli hrát minigolf a já jsem šla s ulem na arkádu dohrát pár zbývajících hratelných misí ve World Maxu. Oba jsme úspěšně skončili na 7.5% a dál nemáme moc dobré vyhlídky. Ostatní se k nám na arkádě připojili kolem šesté hodiny a hráli jsme docela dlouho.
V kempu v sobotu večer bylo dost málo lidí a většina stánků už byla zavřená. Jukebox hrál, ale ne moc nahlas, takže jsme si zahráli lépe než v pátek večer. Nakonec jsme stejně byli kolem desáté dost unavení, a tak jsme si šli ještě něco zahrát do chatky.

V neděli ráno bylo opět hezké počasí, takže nás celkem mrzelo, že už musíme balit. Stihli jsme se nasnídat, zahrát pár songů na NX2 a kolem půl jedenácté ojdel NX s Rin a Molíkem směrem Brno - Praha. My ostatní jsme si ještě trochu zahráli a naobědvali se. Po druhé hodině mě a Srandistu Ninka odvezla do Pasohlávek na autobus a sama pak s Shivem a ulem zamířili do Bratislavy.

Užili jsme si víkend plný různého hraní, zábavy a srandy, ale podařilo se nám probrat několik důležitých věcí. Děkuju všem za účast a dobrou náladu po celou dobu srazu.
Omlouvám se jmenovitě Kudymu za opožděnou reakci na jeho zprávu a mrzí mě, že jsme se minuli. Snad příště.


Pár fotek si můžete prohlédnout tady.


Hlášky:

"Tímto normálně zapínám a vypínám světlo... a tímto asi vypouštím atomovky." (Srandista odhaluje funkci vypínače, který nic neovládal)

"Balil jsem se trochu narychlo, tak jsem to málem zapomněl a musel jsem se vracet." (NX vysvětluje, že se vracel domů pro dva papíry, přičemž krom oblečení měl s sebou auto, klíče od arkády, klíče od auta, peneženku, telefon, jeden kabel a tyto dva papíry A4. Klíče od domu si zapomněl doma a polovinu z těch věcí co měl u sebe málem utopil ve vodě na šlapadle včetně sebe samého.)

Žádné komentáře:

Okomentovat