pondělí 11. května 2009

Animefest 2009 - Report


Letošní Animefest zcela netradičně začínal již v pátek v 18:00 a tak jsme se od rána pilně připravovali na DDR linii. Nejtěžší částí byla zřejmě doprava osob a věcí z Prahy a Vídně. Nejprve NX musel v Praze naložit většinu potřebné techniky a S'Tsung. Kolem druhé hodiny vyložil S'Tsung v Brně a pokračoval pro zbytek věcí a lidí do Vídně. Díky dopravnímu chaosu se cesta poněkud protáhla a tak NX dojel zpět až po sedmé hodině. Avšak vezl sebou dobře naladěnou Mary a Alexe. Do osmé hodiny se nám povedlo rozložit veškeré důležité věci a ubytovat Alexe v hotelu.
V provozu tak byla DrumMania (s lagem asi přes 2 cm) a samozřejmě dlouho očekávaný iDANCE s osmi pady. Organizátoři Animefestu byli štědří a tak jsme měli k dispozici celkem velké a dobře větrané prostory s promítacím plátnem. Páteční program jsme pojali poněkud odpočinkově, ale evidentně to k dobré zábavě stačilo. Kolem půl dvanácté jsme stanoviště uzavřeli a šli se trochu prospat, ačkoliv Alex navrhoval nějakou párty. Některým šťastlivcům se podařilo usnout již kolem jedné hodiny.Ráno nebylo podle očekávání příliš svěží. Já jsem krom sebe musela vzbudit NXe (telefonem) a Mary (čajem).
I přes drobné počáteční zpoždění jsme se všichni sešli v 8:45 před Sálem B. Bakaly a otevřeli stanoviště. Zároveň se rozložil stánek s NXem a stanovištěm ITG v hotelu International. Já jsem pobíhala mezi všemi třemi budovami Animefestu a organizovala většinu lidí po telefonu. V 11:00 měl totiž začít Medium trunaj v ITG v Tělocvičně Pod Hradem a zároveň jsme očekávali příjezd ula a Srandisty. Turnaje se nakonec zúčastnilo jen pět lidí (zřejmě díky tomu, že se zrovna zahajovala soutež v cosplayi) a tak jsme ho uspořádali přímo v hotelu International. Turnaj trval asi do půl jedné a to už byl v Brně jak ulo, tak Srandista. A v té době jsme také byli s NXem rozhodnuti, že veškeré naše aktivity (stánek i ITG stanoviště) přesuneme do Sálu B. Bakaly.Až do čtyř hodin jsme měli čas se různě střídat v hlídání ITG, DM a iDance stanoviště, hraní, odpočívání, obědvání a pití kafe. Kolem třetí hodiny nás Alex také seznámil se systémem hraní Best iDANCE player turnaje. Současně s turnajem probíhaly dvě celkem významné přednášky, takže se nám bohužel přihlásilo málo lidí - celkem osm. Jelikož jsme měli osm padů a osm hráčů, byl zvolený systém hraní (King of the hill) ideální s ohledem na jednoduchost, čas i diváckou atraktivitu. Hru jsme rozdělili celkem do šesti kol, v každém kole byly tři songy. Obtížnost se postupně zvyšovala od levelu 8 až do 17 (pro ty, kteří neznají iDANCE to odpovídá asi tak obtížnosti 4 - 9 v ITG). Na konci každého kola jsme provedli součet procent u každého hráče a ten, který měl nejméně, byl vyřazen. Do šestého kola tak šli tři hráči a každý z nich vybral jeden song (obtížnosti 18 a více), který si všichni zahráli.

Konečné pořadí se opět určilo ze součtu procent a je následující:

8. místo: Lucie
7. místo: NX - 306
6. místo: Srandista
5. místo: ulo
4. místo: Xsoft
3. místo: Kudy
2. místo: Mary
1. místo: S'Tsung

Průběh turnaje sledovalo celkem dost diváků, takže i z této stránky byl turnaj úspěšný. Všem zúčastněným gratulujeme k pěkným výsledkům.
Turnaj trval něco přes hodinku a poté se opět zprovoznil freeplay. My ostatní jsme se stihli vystřídat na jídle, kafi apod. I přes velkou únavu jsme stanoviště sbalili až ve 23:30 a šli spát.
Myslím, že v mnoha věcech se letošní Animefest opravdu vydařil (nic se nám významně nepokazilo) a věřím, že i návštěvníci byli spokjeni.
Výborně zafungovala také aktivní spolupráce s rakouskými hráči poprvé na českém conu. Je vidět, že DDR linie se dá dělat mnoha různými způsoby a pokaždé je co zlepšovat. Myslim, že již teď se můžeme těšit na letošní Comics Salón, který by měl mít ještě daleko větší rozsah.
Speciální poděkování za organizování DDR linie na Animefestu 2009 patří Alexovi za zapůjčení iDANCE a pořádání turnaje, S'Tsung za půjčení DrumManie a Hintzuovi za bezproblémové organizování a zabezpečení vhodného prostoru.

Fotky z Animefestu si můžete prohlédnout zde.
Omlouvám se, že zatím nemáme vlastní, čistě CzechDDR výběr.

Žádné komentáře:

Okomentovat