středa 22. srpna 2012

Jukebeat pro iOS

Před čtyřmi lety přišlo KONAMI s novou hudební hrou na trh. Jmenovala se Jubeat (viz obrázek výše).

Hra spočívá jako obvykle v potvrzování not v přesně daný okamžik. Hráč má k dispozici čtvercovou síť s šestnácti tlačítky. V průběhu hry se některá tlačítka rozsvicují a hráč má za úkol se jich dotknout a tím je potvrdit v moment, kdy animace tzv. markeru je u konce. Jednotlivá potvrzení jsou hodnocená Perfectem, Goodem, Early nebo Late. Navíc každá skladba má tři obtížnosti - Basic, Advanced a Extreme.

V průběhu skladby si také můžete všimnout, že původně černé pozadí se postupně zabarvuje a nakonec může i změnit barvu. Tohle je border bonus ukazatel. V momentě, kdy pozadí změní barvu dostanete maximální počet bodů za bonus. Na konci skladby se vám ukáže skóre a odpovídající známka od E po SS.

Tato hra po dobu dvou let byla však jen v automatové verzi a vlastně ani nevím jestli někde mimo Japonsko (vyjma test lokací) se dala zahrát. V roce 2010 se však stala menší revoluce. V Japonsku byla vydaná CS verze pojmenovaná Jubeat Plus. Tato verze byla vydaná pro iOS a tak si ji mohli zahrát zájemci, co vlastní ipad nebo iphone.

O rok později se hra dostala i do zbytku světa.

Ve zbytku světa se hra dá stáhnout přes itunes nebo v Apple Storu pod názvem Jukebeat. Základní hra obsahující tři skladby je zadarmo. Každý další song pack stoji 2.99 EUR. Song packy jsou víceméně dvojího druhu - KONAMI packy s japonskými skladbami a packy se západní hudbou. Tak si může na své přijít kdokoliv.

Note charty skladeb, které jsou z automatových verzí jsou stejné.

A na závěr tady pro vás mám jedno video z ipad verze jukebeatu. Jedná se o mojí oblíbenou skladbu Green Green Dance na Advanced, obtížnosti 8. V mém případě tohle byl druhý den hraní^_^.

Žádné komentáře:

Okomentovat