neděle 22. července 2012

Hudebně-herní slovník - Písmena N & O

N.G. je hodnocení přesnosti značek (šipek), které se objevuje ve hře DDR, ITG i Stepmania a uvidíte ho na obrazovce přesně ve chvíli, kdy se Vám nepodaří potvrdit douhou Freeze značku (viz písmeno F, sekce freeze). Ruší kombo, ale neovlivňuje hráčův život, neubírá ani nepřidává body.

NO MINES, NO JUMPS, NO HOLDS, NO HANDS, NO ROLLS … jsou módy, které pomáhají klasickému hraní tím, že zakazují určité objekty (značky, miny, šipky). MINES zakazuje miny, JUMPS skoky, tedy více jak jednu šipku v jednu chvíli, HOLDS dlouhé freeze šipky, HANDS ruce, tedy více jak dvě šipky v jednu chvíli a ROLLS dlouhé šiipky připomínající freeze, které se však musí potvrzovat po celou dobu, co jsou na obrazovce.

NO BAR je označení stylu hraní tanečních her, při kterém nepoužíváte bar (opěru, madlo) za sebou. Bar může hodně pomoci při hraní náročných pasáží nebo Double módu (viz písmeno D, sekce double), ale někteří hráči ho nepoužívají a spoléhají raději na vlastní schopnosti.

NONSTOP viz písmeno M, sekce marathon.

NORMAL označuje lehkou obtížnost skladeb v tanečních hrách (druhou nejlehčí v některých verzích hry DDR), která je vhodná pro úplné začátečníky. Při hraní nenarazíte na žádné složité ani fyzicky náročné kombinace kroků, bývá reprezentována světle žlutou nebo fialovou barvou a dosahuje hodnot 1 nebo 2.

NOTESKIN je výraz používaný pro vzhled značek (šipek) ve hře. Některé nám pomáhají, protože prozrazují hodnotu nebo směr šipek, jiné jsou čistě pro zábavu.

OK je hodnocení přesnosti značek (šipek), které se objevuje ve hře DDR, ITG i Stepmania a uvidíte ho na obrazovce přesně ve chvíli, kdy se Vám podaří potvrdit douhou Freeze značku. Přidává bod a zvyšuje kombo.

ONI je označení obtížosti věnované zkušeným hráčům hry DDR. Obtížnost se pohybuje mezi čísly 6 - 9 a při hraní můžete narazit na šestnáctinky, ruce, náročné streamy (dlouhé pasáže šipek bez přestávky), značky mimo rozpoznatelný rytmus, mnoho skoků a crossoverů. Ekvivalent je Challenge (viz písmeno C, sekce challenge) nebo Maniac (viz písmeno M, sekce maniac).

Žádné komentáře:

Okomentovat