pondělí 28. května 2012

Hudebně-herní slovník - Písmeno K & L

KONAMI je největší japonský výrobce hudebních a tanečních her, arkád, videoher, zábavních automatů a hraček. Firma KONAMI spolu se svými divizemi přinesla světu takové klenoty, jako je Dance Dance Revolution, BeatMania, Pop’n Music, KeyboardMania, Para Para Paradise, DrumMania, Guitar Freaks, jubeat a další. Pro více informací klikněte sem.

LAG je zpoždění, špatná odezva mezi obrazovkou a taneční podložkou, zvukem a zmačknutím tlačítka, mezi tím co ovládá hřáč a tím, co zobrazuje program nebo hra. Kazí nám dojem ze hry, přesné hraní i zábavu, ale někdy se mu bohužel nedokážeme bránit ani s tím nejmodernějším, co máme. Na lag můžete narazit ve světě sítí, Internetu nebo u počítačových her.

LEFT je modifikátor ze hry ITG, který ztěžuje klasické hraní tím, že každou značku (šipku) natočí po směru doleva, ale ponechá je ve svých sloupcích, kam patří. Šipka nahoru bude natočena doleva, levá šipka bude směřovat dolů, pravá nahoru a šipka dolů bude natočena doprava. Opak tohoto módu je “Right”.

LIFEBAR reprezentuje život hráče při hře. Narůstá, pokud značky (šipky) potvrzujeme správně do rytmu skladby a mizí, pokud se nám při hraní nedaří. O kolik, to záleží na druhu zvolené hry.

LIGHT je označení obtížnosti vhodné pro začátečníky. Neobsahuje žádné složité ani fyzicky náročné kombinace kroků a pohybuje se od úrovně 1 do 6. Při hraní můžete narazit na základní (čtvrtkové, červené) šipky, krátké streamy (značky v řadě za sebou bez přestávky) nebo jednoduché skoky. Skladby jsou rytmické, obyklá barva této úrovně je žlutá a ekvivalent je “Easy” (DDR, ITG) nebo “Normal” (PIU).

Žádné komentáře:

Okomentovat