neděle 1. dubna 2012

Hudebně-herní slovník - Písmeno F

FANTASTIC je nejvyšší hodnocení přesnosti, které můžete získat v taneční hře ITG. Zvyšuje “combo” i “lifebar” a zásadním způsobem ovlivňuje výsledné hodnocení, které může být 100 % (AAA nebo čtyři hvězdy).

FFR znamená Flash Flash Revolution a je to další z mnoha variací klasické taneční hry DDR, která je napsaná pro on-line hraní přes Internet. K hraní potřebujete Internetové připojení, Internetový prohlížeč podporující technologii Flash a klávesnici. Nemusíte stahovat žádné pomocné soubory na disk, hra je zcela zdarma, a pokud nechcete ukládat své výsledky, tak není potřeba ani registrace. Více informací najdete na této stránce.

FLAT je modifikátor, který mění vzhled značek (šipek) a ztěžuje klasické hraní. Každá značka má svou hodnotu reprezentovanou určitou barvou a flat tyto rozdíly maže, protože nastavuje barvu všem značkám stejnou.

FREE PLAY je arkádový mód hraní zdarma bez nutnosti vkládání kreditů.

FREESTYLE je zvláštní technika hraní 4 nebo 5ti panelových her, při které jste většinu skladby otočeni k obrazovce bokem nebo zády a potvrzujete hudební značky z paměti nějakým vtipným nebo netradičním způsobem (kolenem, lokty, vzepřením se na na rukách, skákáním přes bar, z otoček, kutálením se přes platformu apod.) Můžete hrát sami nebo si připravit krátkou scénku s někým dalším, můžete hrát na jedné podložce nebo na dvou, můžete používat nejrůznější rekvizity nebo opouštět platformu a znovu se vracet, ale vždy je nutné zároveň dohrát skladbu, kterou jste si zvolili. Více informací najdete na zde.

FREEZE je dlouhá značka (šipka) zasahující do více beatů skladby najednou. Správně ji potvrdíte tak, že zůstanete stát na správném panelu tak dlouho, dokud konec šipky nezmizí za targety (čtyřmi statickými, stříbrnými šipkami v horní části obrazovky) a nevztahuje se na ni klasický systém hodnocení. Po správném potvrzení získáte písmena O.K., po chybě N.G. (not good).

FULL COMBO viz písmeno C a “Combo”.

Žádné komentáře:

Okomentovat