neděle 18. března 2012

Hudebně-herní slovník - Písmeno D

DDR je zkratka pro Dance Dance Revolution a jedná se o první, originální a revoluční taneční hru od Japonské firmy KONAMI, která byla uvedena na trh v roce 1998. Od té doby bylo vydáno celkem 11 herních automatů DDR 1st Mix až DDR 5th Mix, DDRMAX, DDRMAX2, DDR Extreme, DDR Supernova, DDR Supernova 2 nebo DDRX, pokud vlastníte taneční podložku, jde hrát i na všech dostupných konzolích nebo PC a některé verze jsou upraveny pro vybrané druhy mobilních telefonů. Díky DDR dnes existují další známé volné i konkurenční projekty jako např. Stepmania, ITG, MungyoDance, náš český Everstep a další. Více se dozvíte na této stránce.

DANCING STAGE je název pro DDR taneční arkádu určenou primárně pro Evropský trh.

DANCE WITH INTENSITY je jeden z mnoha neoficiálních simulátorů hry DDR pro PC. Více se dozvíte na této stránce (anglicky).

DECEL je modifikátor pocházející z hudební hry ITG, který zpestřuje klasické hraní. Čím blíže jsou značky (šipky) “targetům” (čtyřem statickým, stříbrným šipkám v horní části obrazovky), tím jsou pomalejší a při potvrzení dokonce na chvilku zabrzdí úplně. Opak tohoto módu je Accel, dostupný hlavně ve hře ITG.

DECENT je hodnocení přesnosti značek (šipek), které se objevuje ve hře ITG. Odpovídá hodnocení Good v DDR a neovlivňuje “lifebar” hráče, nepřidává ani neubírá žádné body.

DISTANT upravuje perspektivu značek (šipek) i targetů, které vypadají jako by ubíhaly do dálky. Jak je značka potvrzena, zmizí. Pokud potvrzena není, plynule odejde z obrazovky pryč.

DIZZY je další z modifikátorů, který zpestřuje klasické hraní. Značky (šipky) zůstávají ve správných sloupcích pro své targety, ale rotují kolem své osy a tím ztěžují odhad toho správného okamžiku pro potvrzení.

DOUBLE je mód pro jednoho hráče, který hraje skladbu na dvou tanečních podložkách zároveň.

DRIFT je poslední z modifikátorů klasického hraní začínající písmenem D, který dělá značky (šipky) doslova oplilé. Targety se pohybují ze strany na stranu, značky se po skupinách pohupují z jedné strany na druhou a ke správnému targetu se přiblíží až ve chvíli, kdy mají být potvrzeny. Naštěstí míří stále stejným směrem, takže ať už jsou v jakékoliv části obrazovky, víte kam patří.

DWI je zkratka pro hru Dance With intensity a také přípona souboru se značkami (stepchartem), který tato hra používá. Soubor s touto příponou může být připojen i do Stepmanie.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat