čtvrtek 22. září 2011

Dance Dance Immolation

Už ste si pri hraní DDR užili pekelnú zábavu?

Možno si myslíte že áno, ale istá grupa ľudí z USA (konkrétne interpretive arson), ktorá sa zaoberá prácou s ohňom si povedala, že toto tvrdenie skúsi posunúť na nový level a tieto na prvý pohľad nezlučiteľné činnosti spojí do jedného celku.



A tak v roku 2005 bola prvý krát verejnosti predstavená „ohnivá“ modifikácia klasického DDR s názvom Dance Dance Immolation (DDI) a od tej doby sa ukázala na rôznych festivaloch po celom svete.



O čo vlastne ide? Základom je klasická Stepmania, tak ako ju všetci poznáme. Ani samotné hranie sa od toho bežného nijako neodlišuje. Hlavný rozdiel je na strane hráča, a to ten, že hraje v azbestovom obleku s prívodom vzduchu. A to preto, aby prežil zásah plameňom do tváre kedykoľvek, kedy sa mu nepodarí zasiahnuť šipku.



Možno sa pýtate, či by ste si mohli DDI zahrať aj vy? Nuž, v prípade, že by ste sa vyskytli na festivale, kde sa DDI vyskytuje, odpoveď je jednoduchá: áno :) Pravidlá na vyskúšanie si tohto spôsobu tancovania sú veľmi jednoduché. V princípe stačí, ak máte 18 rokov, pred tancovaním ste nepili a pri samotnom tancovaní nespravíte nijakú hlúposť :)



A čo konkrétne som myslel tou pekelnou zábavou, s ktorou som začínal tento článok? Inu, v roku 2010 bolo DDI v hernej edícii známej Guinnessovej knihy svetových rekordov uznané za najhorúcejšiu videohru, pri ktorej plameň dosahuje teplotu až 1200°C.



A pretože ani z obrázkov podľa mňa nepochytíte, aké to vlastne je, byť zasiahnutý ohňom do tváre, pripájam aj video.





Vyjadrite sa v komentároch, či by ste sa na hraciu plochu tejto hry postavili. Ja osobne by som neváhal ani sekundu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat