pondělí 2. srpna 2010

Report: Víkend v Pasohlávkách




První letošní celovíkendové hraní na PIU NX2 v Pasohlávkách proběhlo od 30.7. do 1.8. Jelikož se nejednalo o oficiální akci sdružení, sešli jsme se na místě pouze tři.
Já, Srandista a ulo jsme společně vyrazili z Brna v pátek v 10:50 autobusem, který zastavuje přímo u kempu. Škoda, že tato linka nejezdí o víkendech. Přijeli jsme za mírného deště, což nám nějak zvlášť nevadilo, protože jsme si šli hned zahrát a déšť mezitím ustával.
Ve dvě hodiny jsme se mohli jít ubytovat do buňky, která z venku vypadala trochu jako lepší kontajner, ale nakonec byla celkem dobře vybavená. Měli jsme tak vlastní vařič i lednici...a pak taky vlastní mravence a ježka sdíleného se sousedy. Jako hlavní výhodu bych však uvedla polohu buňky. Byla sice hodně daleko od arkády, na druhou stranu zde byl na poměry kempu klid a tak se nám dobře usínalo.
Jelikož jsme za celkem chladného počasí neměli lepší program, šli jsme opět na chvíli hrát PIU. Srandista konečně zahrál i Bemeru hard...a to se známkou D. Já jsem si trochu natáhla již předtím namožená třísla a tak jsem musela celkem brzy skončit. Po večeři jsme stihli pár deskovek a pak jsem se já se Srandistou vydala do letního kina na Ironmana 2.
V sobotu po snídani jsme po krátké úvaze vyrazili k arkádě. Po dvou hodinách hraní nás napadlo, že by bylo fajn podívat se, jestli bychom nemohli spravit nefunkční USB porty. Celkem nás mrzelo, že nemůžeme hrát World Max. Zkusili jsme tedy restart s přepojením kabelů do jiných portů, až pak nakonec pana Šebestíka (vedoucí pizzerie) napadlo, že by problém mohl být i v service menu. Tuto možnost jsme pak tedy vyzkoušeli po obědě a nakonec se ukázala jako správná. Vyřešní problému však předcházelo celkem zajímavé zjišťování toho, jak systém s USB porty vůbec funguje.
Samotné hraní pumpu jsme odložili na pozdějí, jelikož jsme byli akorát najezení.
K arkádě jsme se vrátili kolem čtvrté hodiny odlopedne. Počasí se stále zlepšovalo, ale na koupání to ještě nebylo a tak hodně lidí sedělo v restauraci.
Když jsme začali hrát World Max, přišlo nám, že některé mise by byly vhodné i pro začátečníky (včetně mise Rootinia Gatekeeper alias Defend all). Také jsem vyzkoušela Training station a přišla jsem na to, že by tento mód mohl vyřešit řadu začátečnických problémů.
Postupem času jsme se ve World Maxu dostávali k misím, které jsme nezvládli. Mise na úplném začátku pro nás byly docela nudné a tak jsem očekávala, že se dostaneme k něčemu, co nám bude chvíli vyhovovat... to se ale moc nekonalo. Takové mise tam byly tři, možná čtyři, ale pak jsme se dostali k těm velmi obtížným (tedy pro nás).
World Max jsme nakonec vystřídali běžným Arcade Station. To bylo už kolem desáté hodiny a v okolí "náměstíčka" byly davy lidí. Jednak zde probíhala jakási akce rádia Kiss Hády s diskotékou a také se hodně popíjelo v okolních hospodách. Objevilo se i pár lidí, kteří projevili zájem zahrát si pump, bohužel však už nebyli v úplně vhodném stavu, tak z toho nakonec sešlo. O půl jedenácté jsem si se Srandistou zahrála poslední hru, kterou jsme ukončili naším oblíbeným songem Faster (obtížnost hard) a pak jsme všichni odešli do buňky.
V neděli ráno bylo příjemně teplo a vypadalo to na horký den. Museli jsme se sbalit a do desíti hodin vyklidit buňku a odevzdat klíč. Věci jsme si odnesli k arkádě a v podstatě začali hrát World Max. Srandista i ulo se dostali do fáze, kdy zjistili, že už mají pouze mise, které zatím nezvládnou zahrát. Tak jsme pomalu přešli k Arcade Station. Pár her jsme zvládli ještě po obědě, ale o půl třetí jsme se museli sbalit a pomalu jít na autobus do Pasohlávek. Zastávka je vzdálená asi tři kilometry a autobus nám jel v 16:40.

Asi nejúspěšnějším počinem naší akce bylo opravení USB portů a pak také odehrání několika misí ve World Maxu. Doufám, že o příštím víkendu u PIU se nás sejde víc.

Zde si můžete prohlédnout pár fotek.

Žádné komentáře:

Okomentovat