pondělí 11. května 2009

Změna stanov pro rok 2009

Ahoj všem, na níže uvedených odkazech najdete stanovy platné teď a připravovaný návrh změny pro rok 2009 (a dál). Nemějte strach, pro lepší orientaci jsme vám je zvýraznili červeně :o) Prosím věnujte jim 5 minut a připomínky dávejte do komentářů, i my můžeme něco přehlédnout. Pokud k žádné zásadní změně nedojde, předložíme je příští týden ministerstvu. Děkujeme

Stanovy platné teď
www.molik.go.cz/ddr/Stanovy08.doc

Navrhovaná změna stanov
www.molik.go.cz/ddr/Stanovy09.doc

Dodatek: Vnitřní předpis
www.molik.go.cz/ddr/VnitrniPredpis09.doc

3 komentáře:

Xsoft řekl(a)...

● cl1, bod 5 - tahle zkratka se v minulosti pouzivala pro viso. nebude se slovickarit treba v "tuhle akci delalo ddrcz" vs. "tuhle akci delalo ddr TECKA cz"? (v extremu muze az dochazet k narcenim z kradeni totoznosti)

● Jen info - cl.3, bod c koliduje s hlasovanim 29.7.2007 bod 1 a znemoznuje byt clenem ddr.sk a
czech ddr (Srandista pak bude vice.pomahajici.neclen?)

● vnitrni usneseni 4, "Členem sdružení se muže stát jen ten, kdo má rád svět hudebních her a zároveň je ochotný dělat něco pro druhé." - toto bych oznacil jako "certuv paragraf" (viz treba puvodni google chrome pravidla). Nikde se zde nepise o mire pomahani (treba 1x za rok dam 10 korun a pozvu nekoho na AC vs tydne travit hodiny pomahanim na vsech moznych mistech). Aby to zase nespadlo do stareho srovnavani kdo jak moc pomaha. Take v tom citim, ze pokud se styl/intenzita/.. pomahani nebude nekomu libit, je toto dosti obecne, aby se toho dalo zneuzit.

(tento post nebyl napsat k vyvolani diskuze ci zmene onech bodu, pouze poukazuji na to, co me stalo za vetsi povsimnuti).

Molík řekl(a)...

Aaaha, prvni i druhy bod je vyreseny uz z Animefestu, jen uploadla je predposledni verze. Napraveno. Zkratka DDRCZ byla samozrejme zamitnuta a bod C prave kvuli ddr.sk znovu vracen k puvodni CR.

Mira pomahani je na kazdem cloveku, prave proto tam neni zadna napsana. Je jedno jestli clovek spravuje forum, hlida kazdou akci na stanovistich nebo jen pujcuje vybaveni, kazdy proste pomaha jak sam muze a okolnosti mu dovoli. Ja doufam ze uz jsme vyrostli a zadne srovnavani stylu "ten dela vic nez tamten" se uz nekona a nikdy konat nebude, tohle je na soudnosti kazdeho z nas.

eNiks řekl(a)...

Ad mira pomahani: podilam li se na to z plne pravniho hlediska, tak je tam formulace je "ochoten pomahat" nikoliv "pomaha". Ochotu budeme tezko asi nejak dokazovat nebo resit jeji miru. A ikdyby byl nekdo v CzDDR byl nekdo kdo by pomahal jenom tim, ze plati clenske prispevky, tak to staci.

Nicmene mozna ta formulace by chtela trosku poupravit, protoze takto to zni moc tvrde. Takze navrhuji formalni dodatek k vnitrnim predpisum ve zneni:

"1) V clanku 4 se rusi slovo "jen"".

Okomentovat